logo Geophysical Research Division / Finnish Meteorological Institute

URSI XXV Radiopäivät - 2. ilmoitus

KOKOUSKUTSU

URSIn XXV Radiotieteen päivät

21.-22.9. 2000, Helsinki

URSIn Suomen Radiotieteen Kansalliskomitea järjestää 25. Radiotieteen päivät Säätytalossa ja Tieteiden Talossa Helsingissä 21.-22. syyskuuta 2000. Paikallisista järjestelyistä vastaa Ilmatieteen laitoksen geofysiikan tutkimus.

Kokous kattaa kaikki radiotieteen alat laajasti ymmärrettyinä. Yleisistunnon lisäksi kokouksessa on kaksi rinnakkaisistuntoa ja posteristunto. Tänä vuonna erityisaiheina ovat

* Matkapuhelinverkot
- Antennit ja RF-komponentit
- Verkkosuunnittelu
- Kolmannen sukupolven järjestelmät ja algoritmit
- Geopaikannus

* Tutkat

* Sähkömagneettisten kenttien ja aaltojen teoria

* Luonnon sähkömagneettiset kentät
- Geosähkömagnetismi
- Salamat

* Avaruussää (erityisesti ionosfäärin osalta)

Kaikki muutkin URSIssa edustetut aiheet ovat tervetulleita (mm. metrologia, signaalit ja systeemit, elektroniikka ja fotoniikka, sähkömagneettiset häiriöt, plasma-aallot, radiotähtitiede, biosähkömagnetismi).

LYHENNELMÄT:

Kokouskirjaan kootaan kaikkien esitysten englanninkieliset lyhennelmät. Ohjeet sähköisessä muodossa lähetettävien kirjoitusten laatimiseksi ovat kokouksen WWW-sivuilla.

ESITYKSET:

Puheet voi pitää suomeksi tai englanniksi. Piirtoheitinkalvot ja posterit suositellaan kirjoitettavan englanniksi. Ohjelmatoimikunta päättää tarjottujen esitelmien esitystavasta. Kunkin esityksen ensimmäiselle kirjoittajalle tiedotetaan asiasta elokuun lopussa. Tällöin ohjelma tulee myös WWW-sivulle.

NUOREN TUTKIJAN PALKINTO:

Radiotieteen kansalliskomitea jakaa Radiopäivien yhteydessä palkinnon parhaasta nuoren tutkijan esitelmästä. Nuoren tutkijan ikärajana on 35 vuotta. Paras esitelmä palkitaan kiertopalkinnolla ja tieteelliseen työhön tarkoitetulla matka-apurahalla. Palkinto jaetaan arvostelulautakunnan päätöksen perusteella Radiopäivien lopussa.

MÄÄRÄAJAT:

Lyhennelmät on toimitettava viimeistään 11.8. Myöhässä tulevat esitykset voidaan sisällyttää ohjelmaan tilan salliessa. Osallistumismaksu suositellaan maksettavaksi viimeistään 8.9. Tämän jälkeen (ja kokouspaikalla) hinta on korkeampi.

OSALLISTUMISMAKSUT:

21.-22.9.: 150 mk (8.9. jälkeen 200 mk)
21.9.: 100 mk (8.9. jälkeen 150 mk)
22.9.: 100 mk (8.9. jälkeen 150 mk)

Perustutkintoa (FK/DI) suorittavat opiskelijat: Ei osallistumismaksua. Kokoukseen ilmoittautuminen viimeistään 8.9.

Osallistumismaksu sisältää kokouskirjan, kahvitarjoilut ja iltavastaanoton Ilmatieteen laitoksella torstaina 21.9.

Osallistumismaksu maksetaan tilille

URSI XXV Convention on Radio Science
c/o Ilmatieteen laitos
Leonia 800011-22350

Ilmoittautumiskaavake löytyy kokouksen WWW-sivulta.

OHJELMA- JA JÄRJESTELYTOIMIKUNTA:

Risto Pirjola (Ilmatieteen laitos, pj.), Martti Hallikainen (Teknillinen korkeakoulu, URSIn kansalliskomitean pj.), Hannu Koskinen (Ilmatieteen laitos & Helsingin yliopisto), Heikki Nevanlinna (Ilmatieteen laitos), Jaan Praks (Teknillinen korkeakoulu, URSIn kansalliskomitean siht.), Tapio Tuomi (Ilmatieteen laitos) ja Ari Viljanen (Ilmatieteen laitos, siht.)

LISÄTIETOJA:

Ari Viljanen (puh. 09-1929 4668, sähköposti ari.viljanen@fmi.fi)

Viimeinen ilmoitus lähetetään sähköpostitse elokuun alussa.

Kokouksen kotisivu


Päivitetty 30.5. 2000.